Energienota kan echt omlaag!

Energieloket IkWilWatt meldt dat de energienota voor veel mensen onnodig hoog is. We laten kansen liggen om energie te besparen. Juist ook simpele maatregelen die weinig tijd en moeite kosten, leveren snel resultaat en de energienota gaat omlaag. Denk aan de koelkast ontdooien, LED lampen gebruiken, zonnepanelen aanschaffen, CV ketel in de eco-stand zetten, wassen op dertig graden en met een volle wasmachine. Iedereen kan meedoen.

MilieuCentraal schat dat in 4 van de 5 huizen nog gloeilampen branden, gemiddeld wel 11 peertjes per woning, met nog 4 reserve gloeilampen in de kast. Slechts 1 op de 5 woningen is al helemaal op spaar- en LED lampen overgestapt. Die gloeilampen gebruiken onnodig veel stroom, zeker de lampen de langer dan een uur per dag branden. Kent u de nieuwe generatie LED lampen al? Die zijn gewoon in het winkelcentrum en bij de bouwmarkt te koop. Er is nu voor vrijwel elke lamp een prima, sfeervol en energiezuinig alternatief voor de oude gloeilamp beschikbaar. LED lampen kosten slechts enkele euro’s en gaan jaren mee. Hoogste tijd dus om ook de laatste gloeilampen door LED lampen te vervangen.

Meer praktische doe-ideeën vindt u bij het Energieloket IkWilWatt. De energienota kan vandaag al omlaag, zonder in te leveren op comfort, door slimme keuzes in het gebruik van onze apparaten. Meer weten? Energieloket IkWilWatt ondersteunt particulieren en ondernemers met informatie en advies over energie en energiebesparing. Voor meer informatie: www.ikwilwatt.nl.