Halveer de stroomrekening met een nieuwe koelkast of vrieskist

Je doet pas iets weg als het kapot is, toch? Niet dus. Het klinkt misschien gek, maar het is veel beter voor het klimaat en vaak ook voor je portemonnee om huishoudelijke apparaten van zeven jaar of ouder te vervangen.


HotSwitchLabels


Een gemiddeld Nederlands huishouden betaalt jaarlijks ruim 800 euro aan stroom. Door slimmer om te gaan met apparaten, kun je deze rekening al flink verlagen. Ben je bereid om elektrische apparaten te vervangen voor zuinigere exemplaren dan kun je tot wel vierhonderd euro per jaar besparen op je stroomrekening, dat is ongeveer de helft!


Vervang apparaten eerder

De koelkast, wasdroger en televisie zijn verantwoordelijk voor een groot deel van jouw stroomverbruik. Vaak zijn deze apparaten oud en verbruiken ze teveel energie. De meeste mensen vervangen elektrische apparaten pas als deze kapot zijn, maar het is veel klimaatvriendelijker en in veel gevallen ook goedkoper om dat eerder te doen.

Er worden namelijk grote sprongen gemaakt in de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten waardoor een fikse stroombesparing mogelijk is. Koelkasten, vriezers en led-televisies verbruiken nu de helft minder elektriciteit dan dezelfde apparatuur een aantal jaar geleden.


HotSwitch-koelkast3

Spaar het klimaat, koop een nieuwe koelkast!
De GSN58AW41 koelvriescombinatie van Bosch is deze maand met een flinke korting te verkrijgen bij Neckermann. Deze koelvriescombinatie verbruikt bijvoorbeeld nog maar €36 stroom per jaar. Grote kans dat dit minder dan de helft is van het apparaat bij jou in de keuken! Maak je geen zorgen over de productie. De energie die nodig is om koelkast te maken, is binnen twee jaar weer terugverdiend.