Het doolhof van de energieleveranciers

Wij geven het toe; wanneer u zich begeeft in de wereld van energieleveranciers kunt u al snel volledig verdwaald raken. Ze roepen allemaal om het hardst dat ze de goedkoopste, de beste, de klantvriendelijkste of het meest milieubewust zijn. Maar ja… er kan er maar een ècht de goedkoopste of klant vriendelijkste zijn.

doolhof

Als consument is het niet gemakkelijk u een weg te banen in dit doolhof. Gelukkig is er Hotswitch.nl, uw partner om rustig, objectief en overzichtelijk een vergelijking te maken tussen alle leveranciers van energie. Wij kunnen u een overzicht geven van de energieleveranciers waar u voordeliger uit kunt zijn èn  waar u groene stroom kunt afnemen.


Hotswitch adviseert u de verschillende aanbiedingen goed met elkaar te vergelijken.

  • Controleer of de energie-aanbiedingen die u krijgt de totaalprijs is, dus inclusief alle vaste lasten en belastingen
  • Check goed of in de aanbiedingen de voorwaarden en looptijd van de kortingen duidelijk beschreven worden
  • Bekijk goed of de diverse aanbiedingen die u krijgt over hetzelfde soort contract gaan. We bedoelen hiermee: een aanbieding van een contract van 1 jaar kunt u niet zomaar vergelijken met een contract van 5 jaar

In vier eenvoudige stappen overstappen van energieleverancier:

  1. Vul uw postcode en huisnummer in.
  2. Vergelijk en kies de goedkoopste leverancier.
  3. Klik op de aanbieding en vul uw gegevens in op de website van de leverancier.
  4. U krijgt een bevestiging van de nieuwe leverancier en deze regelt de verdere afhandeling met uw oude energieleverancier.

 

Zonnepanelen dakcheck

De jaarlijkse overstap weer achter de rug. Prima verlopen!
Erik H
Overgestapt van Eneco naar Greenchoice in 2015 en het bevalt tot nu toe uitstekend. Overstap was zo geregeld, alles ging automatisch en de nieuwe Website van Greenchoice met handige app is prima om alles in de gaten te houden.
Michiel
Ik vind dat er te weinig aan stimulatie voor groene energie gedaan wordt door onze overheid, kan dit alleen maar aanmoedigen.
J Kuiper