Groene energie vergelijken en overstappen loont!

Kiest u voor een grijze energieleverancier of voor een groene energieleverancier? De meeste energieleveranciers die claimen groene energie te leveren doen dit slechts gedeeltelijk. Op deze pagina ziet u alleen aanbieders die echt groene energie leveren.

* Alle bedrijven genoemd op positie 1 tot 25 scoren minimaal een 6 op gebied van duurzaamheid. Zie hier voor een overzicht van o.a. Wise ( World Information Service on Energy )


De meeste groene energieleveranciers zijn een fractie duurder dan reguliere grijze energieleveranciers, u maakt dus een hele bewuste keuze voor het milieu indien u kiest voor een milieuvriendelijke aanbieder van energie. Een middenweg is een leverancier van zowel grijze als groene energie.


Uiteraard ontvangt u dezelfde stroom als uw buren alleen wanneer u uw stroom afneemt bij een puur groene stroom leverancier zal deze de stroom 100% groen opwekken en afleveren aan het energienetwerk. Dus u koopt groene energie in die ook daadwerkelijk wordt ingezet om de natuur te helpen en niet te vervuilen.