De Gelderlander

300 euro besparen op de energierekening met Energiebank

RHEDEN – De zogeheten ‘Energiebank’ helpt mensen hun energienota omlaag te brengen. Door bewuster met energie om te gaan en meer zuinige producten te gebruiken is dat mogelijk, zo is het idee.

In Nederland kampen 750.000 huishoudens met energiearmoede: ze kunnen na aftrek van minimale kosten van levensonderhoud de energierekening niet betalen.

Zuinige producten
1 van de eerste cliënten van de Energiebank is een alleenstaande moeder met 4 kinderen uit Rheden. Ze komt nauwelijks rond van haar inkomen. Maar met hulp van de Energiebank, gaat haar nota als ze zo doorgaat met 300 euro omlaag.

Idee
Het idee voor de Energiebank is ontstaan bij Alliander in Arnhem, moederbedrijf van Liander dat het energienetwerk beheert in grote delen van het land. De bank gaat verder als een aparte stichting met op termijn louter vrijwilligers. Geld komt binnen via donaties van bedrijven en particulieren.

De Energiebank is in oktober begonnen, met 5 huishoudens uit Arnhem en omgeving. Op basis van deze ervaringen wordt gekeken of een uitrol over het hele land mogelijk is.

Bron: De Gelderlander